Spöregn

Det spöregnar verkligen ute och jag är hemma idag igen, faktiskt så gillar jag att det är dåligt väder ute. Det är så mysigt! Just nu håller jag på koka lite pasta till lunch med en klick smör och lite salt, inte bra för fem öre men känner mig inte sugen på något annat vi har hemma så vad gör man.
 
Även om jag är sjuk (lite feber och vanlig förkylningsgrejs som lite hosta och nästäppa som gör att jag har lite ont i öronen också.) så tänkte jag ändå få lite grejer gjort. Sen jag vaknade har jag sett några True Blood avsnitt och käkat frulle men nu ska jag blada lite reklam och städa undan lite här hemma. Ska även tvätta piercingen och byta sängkläder.
 

Sjuk

Mådde väldigt dåligt igår kväll och när vi kollade imorse så hade jag lite feber och mådde inte helt bra så jag fick stanna hemma idag. Just nu läser jag lite bloggar nerbäddad i soffan samtidigt som jag ser på Mummy detective på Discovery World. Så spännande! Just nu håller dom på gräva upp en hel familj (kända människor men jag har aldrig hört talas om dem) och kollar upp om myter osv stämmer. Jag älskar sådana dokumentärer och serier :)
Spelar även lite Monster Park på mobilen, väldigt beroende framkallande! Btw, ni får gärna tipsa på intressanta dokumentärer och vetenskapsprogram, om jorden, människan, om historia, utgrävningar, vad som helst!
 
Börjar känna mig mer och mer hängig ju mera dagen går så ska ta en alvedon, en liten kaka eller två och chilla lite med lillebror och kika på Ice Age! :)

Mina absolut bästa nageltips!

Jag är tyvärr en människa som har fötts med sköra, torra, tunna och konstigt formade naglar. Men jag tänkte ändå dela med mig med några tips för att få dem så fina som de kan bli! Alla kan inte få långa, stenhårda naglar och det får man helt enkelt acceptera haha... Mina lill-och-ringfinger naglar har alltid varit relativt bra och har kunnat bli långa medan rester bara går någon millimeter innan de går sönder. Dock har jag fått alla naglar riktigt långa i sommar! Förhoppningsvis får ni också några tips till hur ni ska få bra kvalité på era naglar här :)
 
· När man filar naglarna är det bra att använda en glasfil, de motverkar skivningar i naglarna och man kan även fila fram och tillbaka till skillnad mot vanliga filar då man bara 'får' fila åt ett håll. Glasfilarna är också mera hygieniska och kan lättare tvättas.
 
· Därefter kan man använda en poleringsfil (tre steg om man har en annan fil/glasfil annars fyra steg, då följer en fil med. ) för att jämna ut räfflorna på naglarna och för att rugga upp ytan, den får du dock bara använda en gång i månaden eller varannan vecka beroende på vilket märke det är. Tips är att läsa bruksanvisningen innan du kör igång! Sedan finns den en lite 'finare' del som du kan använda lite oftare och en gummiaktig del som polerar, den kan du använda när du vill. Även på nagellack som har blivit trist och glanslöst. Grejen med en poleringsfil är att den hjälper till att hålla fukten instängd i naglarna då den täpper till hål i naglarna när man ruggar upp ytan. Den gummi-liknande delen ger ett fint glansigt resultat.
Glasfil och poleringsfil från Depend
 
· Mitt tredje knep är att inte använda nagellack! Konstigt va? De flesta säger att man ska använda nagellack för att göra nageln hård och förhindra att den går av. Dock funkar det inte på mig, sedan sommaren började har jag inte använt nagellack och mina naglar har blivit så mycket bättre.
 
· You know the drill, smörj in nagelbanden med en bra olja (nagelolja) finns och köpa lite överallt och jag kan tyvärr inte rekommendera något men vad som helst borde funka. Men något som de flesta missar är att smörja in själva nageln med en kräm, exempelvis samma som din handkräm eller liknande. Även själva nageln måste hållas fuktig! Det ökar även blodcirkulationen att massera naglarna och det boostar tillväxten av dina naglar.
 
· Mångsidig kost med mycket vitaminer och mineraler hjälper till att hålla både dig och dina naglar friska och snygga! Så take a look på dina matvanor och förändra :) Att må bra inombords är bland det viktigaste i livet enligt mig.
 
Cool-cute-lol-sweet-favim.com-490836_large
 
Matte-nails-_large
 
484422_519794738034561_323663043_n_large

Är för trött för att orka tänka ut en nice rubrik.

Skolan gör mig dödstrött. Så trött att jag nästan somnar på lektionerna efter lunch och däckar i soffan när jag är hemma. Som vanligt alltså. Men jag ska börja lägga mig tidigare och så, försöka varva ner tidigare och läsa lite ur en bok, kanske dricka lite té innan jag gör mig iordning för kvällen och lägger mig. Måste kliva upp väldigt tidigt för att hinna ta bussen som går femtio minuter innan jag börjar vilket är alldeles för tidigt...
 
Försöker iallafall hålla humöret på topp och vara positiv :D Livet är väl ganska bra ändå?

Kreativitet; ny kategori.

Det har inte blivit någon uppdatering denna helg jag har varit upptagen och har inte haft någon kamera. Glömde den hemma hos mamma när jag for till pappa.
Tänkte presentera en ny kategori, kreativitet. Var inne på Pagoni, en smyckesdels-butik, i Fredags med Fanny och vi plockade på oss lite saker. Skyndade mig hem och satte igång! Fast jag var tvungen att springa till affären och köpa lim först hehe. Så nu har jag blivit väldigt inspirerad av mig själv att pyssla ihop lite smycken eller så. Köpte dock bara nitar och delar till en drömfångare. Senare i veckan ska jag nita ett par jeans och drömfångaren gjorde jag i Fredags, blev jättenöjd! Trots att den inte är perfekt, tog nätet direkt ur minnet och det är lite limfläckar på den, så gillar jag den för den är hemmagjord. Nästa gång blir den säkert lite snyggare :)

Hades

Läste ut denna underbara bok alldeles nyligen och eftersom detta är en av min nya favoritserie i bokväg så tänkte jag slänga upp den här som tips också. Det här är andra boken i Starcrossed serien, första boken heter Helena på svenska och Hades är andra boken. Har lärt mig så mycket om grekisk mytologi och gudar från den här boken än jag någonsin kommer lära mig i skolan eller så haha. Så spännande och så smart skriven :) är dock lite butter över att jag läste ut den så snabbt, nästa bok lär inte komma än på ett tag.
Lånade bilden från google och det är lite underligt för på bilden ser det ut som om ögonen är röda men på min bok är dom gröna haha.

Idag är det Tisdag

Jag har haft en ganska dålig dag idag men det blev så mycket bättre när Fanny bestämde sig för att byta till min klass! Åh så lycklig jag blev :)
 
Vill verkligen att min piercing ska läka nu men läketiden är ju typ sex månader haha. Det har gått superbra tills imorse då det var en massa blod då jag rengjorde men det är lugnt. Är dock less på att råka komma åt då jag glömmer bort den hela tiden.. stört haha.
Hade första psykologi lektionen idag och märkte att jag har valt helt rätt val av linje :) Imorrn ska jag och Fanny gå till syo:n och fixa så hon kan byta klass. Efter skolan ska vi dra ner på stan och shoppa loss.
 
NU BLIR DET SVENSKA HOLLYWOODFRUAR YAY

Total Recall

Bild lånad från den officiella hemsidan; welcometorecall.com.
 
När vi var i S-vall såg vi Total Recall på bio (som låg två meter från hotellets entrédörr.. haha) och jag och mamma äääälskade den. Så jäkla bra alltså! Syrran höll dock på somna för att den var 'tråkig'. Vill inte avslöja så mycket av handlingen så säger bara se den. :)
Mamma och jag var hundra procent överrens när vi diskuterade att han är så otroligt söt! Colin Farrell alltså, sök på honom på t.ex we heart it och så smälter man nästan bort.

“In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.”

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m317r40xlw1qmojy5o1_500.jpg
Bild från tumblr.
Då var alltså första dagen avslutat, det gick ganska bra men det är svårt att avgöra en hel klass på en halv dag. Imorrn börjar första timmen, då har vi svenska och psykologi bland annat. Får glädjerus när jag tänker på min nya skola. Den är allt min gamla skola inte var, blev så arg av att gå där. Äntligen nytt, nästan lite vuxet :)

"A long time ago we used to be friends, but I haven't thought of you lately at all"

New things. Mina älskade byxor från Dr Denim jeansmaker. Plus lite annat, inget speciellt liksom men en av tröjorna kostade femtio spänn så jag bara slängde med den ändå.
 
Imorgon börjar jag gymnasiet, jag tror inte jag känner någon i min nya klass utom en person. Dock tror jag att hon känner massor så jag är lite rädd att hamna utanför. Förhoppningsvis så går allt bra och jag kan lugnt tänka att haha du som oroade dig igår kväll, tönt!

Done and done


Ja jag vet att mina öron är ludna, hela jag är ganska luden ser jag nu haha. Plus att jag har lite läskiga blodådrer i örat men det var inte det jag tänkte visa utan min traguspiercing. Tog den på Shanti i Sundsvall, kan verkligen rekommendera dem :)
Gjorde inte lika ont som jag trodde att det skulle göra, det sved och stack till med nålen men det brände till lite mera när han skulle sätta på ringen men annars gick det jättebra.
Om sex månader (då ska de ha läkt helt) ska jag sätta dit en stav istället, tycker det är mycket snyggare, men det ska tydligen läka mycket bättre med en ring så vi körde på ring.
Iiiih är så nöjd!

Mina hårvårdsfavoriter

Balsamet ni ser till höger köpte vi för några år sedan då vi sålde shampoo+balsam i klassen. Vi köpte två paket och jag använde inte balsam på den tiden så shampoot har tagit slut för länge sedan. Det var det bästa shampoot jag någonsin testat. Nu hittade jag den här och i och med att shampoot var helt underbart testade jag den här.
Lukten är underbar, luktar lite som sura colaflaskor, håret blir über lent med en liiiten klick. Helt underbart alltså. Därför har jag letat och letat efter märket på internet men det verkar inte finnas längre. Om nån vet NÅTT om vars man kan tänkas köpa produkten snälla skriv en kommentar.
 
Dock har jag hittat ett riktigt bra substitut till shampoot. Den här från Aussie funkar skitbra och man kan känna hur rent håret blir (då det blir alldeles strävt ungefär) den luktar helt okej och funkar som sagt skitbra. Volume shampoo vet jag inte riktigt för på mitt hår funkar det inte men det kan ju funka på andra hårtyper. Dessutom mycket billigare än det till höger var. (om jag minns korrekt)
 
Rekommenderar båda produkterna! Till och med min mamma (som tvättar håret typ varje dag och är superkräsen) testade shampoot och blev helt galen. Hon har köpt dyrt frisörschampoo hur länge som helst men nu delar jag och hon på denna och vi ska köpa en ny snart, för den håller på att ta slut :)

Off to Sundsvall

 
 
 
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8ttk4iGDN1rdns9eo1_500.jpg

Idag ska jag, syster och mamma hoppa in i bilen (där ac:n är trasig..) och åka till Sundsvall (vi kommer smälta bort) för en heldag med shopping och så ska vi pierca oss också. Syster ska göra om sina öron som hon har låtit växa igen och jag har velat mellan två olika alternativ. Dock så tyckte mamma att jag skulle göra tragus så då kör jag på det, annars hade jag tänkt ta industrial men orkar inte två hål. Plus att det lär bli dyrare och mamma ska ju betala för all shopping osv så vi skipper industrial :)
Därefter ska vi käka ute, kanske se på bio, och sen sova på hotell en natt. Nästa dag blir det heldag på Ikea och kanske lite Birsta City om vi ids. Har typ längtat hela veckan, kommer bli så najs!

Hipp hipp hurray!

Tre korta år på blogg.se nu! Wow när jag började blogga på den här bloggen (hade en annan innan) skulle jag börja sjuan om några dagar. Nu tre år senare ska jag börja gymnasiet. :D

Ny bikini

 
Köpte nyligen en ny bikini, min luddade sönder i tvätten haha. Var ute efter en svart, har aldrig haft det, men det var nästintill omöjligt att hitta.. Sen lyckades jag hitta den perfekta underdelen på bikbok. Gillar den lilla detaljen med att det är ett litet 'hål' på sidorna där det är knyt. Sen köpte jag en lite dyrare överdel på Lindex.

Onsdagen den femtonde Augusti

 
Jag och syster tog oss ut på en intervall jogging, vi sprang en bit och gick en bit. Och klockan är inte så mycket än, hur skönt som helst! Nu ska jag slänga i mig lite frukost, finncrisp med ost, och sen ska jag städa upp på mitt rum för det ser hemskt ut här.
På bilden ovan ser ni en detaljbild på mina joggingpants. Dem har gömd snörning, ficka bak där man kan lägga mobil/nycklar osv. och dragkedjor över vaderna. Allt jag vill ha i ett par träningsbrallor. :)
När mamma kommer hem från jobbet, vid tolv, så ska vi fara på affären och handla. Jag och syrran ska nämligen laga maten idag och jag har bestämt kyckling och kokosmjölk åtminstone haha. Ska leta upp något recept vi kan följa. Efter det ska mamma plocka min ögonbryn, har sparat ut dem hela sommarn i och med att jag plockade sönder formen förra året. Så nu startar vi om på nytt! :D

En nytagen bild + tio fakta

 
1. Jag älskar text som är skrivet i gemener, så mycket snyggare än stor-bokstav-i-början som man får lära sig. Har försökt börja skriva så men det är fasiken omöjligt! Efter sju års flitit skrivande sitter det i som foten i sockan.
2. Har slutat gilla choklad haha. Började äta mörkchocklad för några månader sedan och nu mår jag nästan illa av att tänka på exempelvis mjölkchoklad, eftersom det känns så 'sockrigt'.
3. Kan snart spela Colours of the wind på keyboarden. Horray!
4. Har motionerat två gånger under sommarlovet. TVÅ?! Det är ingenting. Plus igår då förresten, då vart det låååångpromenad.
5. Next up efter låten ovan så står The merry-go-round of life från filmen Howl's moving castle, som är en av mina favoritfilmer, som jag ska lära mig på keyboarden.
6. Mina favoritfilmer består nästan enbart av disneyfilmer.
7. När folk hypar på filmer och böcker blir jag förbannad och svär att jag aldrig ska se/läsa filmen/boken, iallafall inte förrän jag känner att jag vill. På det viset får jag alltid jättelåga förväntningar och när jag väl tar mig i kragen och kikar eller läser blir jag nästan frälst för oj så bra den var.
8. Snart ska jag äta lax.
9. Vill köpa omega-3 tabletter, ladda upp med go' och fresh mat, kolla in min workout-visionboard, köpa gymkort och träna tills jag spyr.
10. Jag funkar knappt utan solen men när det är varmt ute blir jag nästan sjösjuk. Fast inte sjösjuk på riktigt, men den känslan får jag. Är jättekänslig mot för mycket värme.

Visa bild innan och efter jag har redigerat

Jag tycker inte att man är färdig med en bild förrän man har förbättrat den till det yttersta i ett redigeringsprogram för att få fram den rätta känslan. Fast det är ju ganska härligt då bilden blir helt perfekt redan i kameran :)
Jag har beskurit bilden, ljusat upp molnen och tagit bort skräp. Därefter lekta jag runt bland färgerna, testade lite allt möjligt tills jag fick resultatet jag ville ha och la sedan dit en text.

Mina rädslor

Jag är rädd för spindlar, av att spendera hela mitt liv ensam, elakingar, harskrankar och andra kryp, att bli så beroende av dator att jag avböjer sällskap för att hellre stirra mig torrögd på en skärm, andar och spöken, universum och döden.

Visionboard

Efter att jag har hittat en mycket inspirerande blogg slog jag slag i saken att göra en visionboard. Först ut blev en inredning/hem-visionboard med bilder samlat från tumblr. Klicka på bilden för STOR version och klicka sen på bilden igen för att zooma in till den riktiga storleken. Bilden blir då i best kvalité.

Vandra

Godmorgon! Klockan är kvart över sju och jag är tröööött. Fast jag brukar kliva upp den här tiden varje dag. Men idag ska jag fara iväg med några kompisar och vandra lite. Kommer bli skitkul hoppas jag :)
Eftersom blogg.se har inaktiverat bildarkivet kan jag inte bjussa på någon bild för hårddisken har jag lämnat hemma.

Morssning

Spenderade min morgon framför några avsnitt av Veronica Mars tillsammans med en köttfärsomelett och ett stort glas mjölk och regnoväder utanför fönstret. Så mysigt. Nu ska jag dra på musik och göra mig iordning sedan tar jag moppen till pappa och väl där ska jag packa ihop mitt rum.

Två av mina senaste inköp

En almanacka som jag inte minns vars jag köpte men jag har sett en likadan på akademibokhandeln, 129:- och halsband från Ur och Penn. Den kostade 99 men jag fick den för 40:- så det var riktigt najs.
Älskar symbolen! Det förreställer Hamsa som tros skydda mot 'det onda ögat'. Fyndade också ett skärp för halva priset på Carlings men skärp blir så fula på bild så jag skippade det.

Lista

Lista lånad härifrån
 
Vad gjorde du kl 08 i morse? Då sov jag, kliver alltid upp 08.15
Vad gjorde du för 15 min sedan? Kom precis hem efter en dag på stan med Fanny
Vad har du druckit idag? Ett glas mjölk och sedan coca cola till lunchen
Vad var det senaste du åt? En ceasar-sallad på Waynes Coffe. Skitgott var det
Vad var det senaste du köpte? Dagens köp blev en vinröd/plommon hood från Gina Tricot
Vad är det för färg på din ytterdörr? Vår ytterdörr är vit
Vad är det för väder hos dig nu? Det är molnigt och det kom en skur alldeles nyss men det är ganska varmt i luften
Godaste glassmaken? Vanilj 
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja, absolut
Sover du tungt? Vet helt ärligt inte, en normalsovare kanske? Haha
Drömmer du mardrömmar? Det har hänt mer och mer under sommaren, så ja
Trivs du med ditt jobb/plugg? Jobbar med att dela ut reklam, jag trivs men det är inte kul. Börjar plugga på gymnasiet till hösten, spännande.
Favoritklädsel? Vet ej, men har nästan alltid tighta jeans som gärna får vara svarta. och från Dr Denim
Vad ser du om du tittar till höger? Mig i min spegelbild
Vad gör dig glad? Mina bröder, fina slut på tecknade disney-filmer, vänner, shopping
Vad ska du göra härnäst? Fixa alla bilder+inlägg jag har tänkt göra i en halv evighet nu men som inte blivit av
Höger eller vänsterhänt? Högerhänt, men när jag var och spelade golf med Fanny för några veckor sedan så hade jag klubban åt andra hållet. Det var lite kul :D
Humör just nu? Mitt humör är toppen idag, jag och Fanny hade trevligt på stan och jag hittade en hood som passade och lite så
Favoritgodis? Just nu är jag inte inne så mycket i godis. Sedan jag började tänka över mitt matintag och slutade med choklad och började istället med mörk choklad som är lite bättre (kommer aldrig kunna sluta HELT med gottis) så gillar jag inte choklad längre. Bara mörk choklad, men annars så gillar jag småsura godisar
Kläder just nu? Mjukisbyxor och en tischa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hur många kuddar sover du med? Tre kuddar hemma hos mamma och tre hos pappa haha. Dock ska vi snart till Ikea så då blir det någon/några fler till mamma.
Spelar du något instrument? Jag har spelat piano när jag var yngre men pianot jag hade då fick inte plats i vårt nya hus så jag var tvungen att sluta, men i sommar fick jag köpa en keyboard som jag plinkar på emellanåt, sedan spelar jag gitarr och har spelat blockflöjt i skolan
Morgon eller nattmänniska? Nattmänniska till hundra procent
Vad är viktigast för dig? Min familj och mitt hem
Är du kittlig? Nå fruktansvärt, kan till och med kittla mig själv
Stjärntecken? Kräfta
Äckligaste insekten? Spindlar och harskrankar. Men insekter i allmänhet är äckligt
Stökigt eller välstädat? Väldstädat i allt utom mitt rum haha. Nej jag är väldigt pedant och mitt inre blir i uppror och jag hamnar i obalans om det är stökigt runt omkring mig
Vad längtar du mest efter just nu? Att börja skolan faktiskt.

Tvåtusentio den tionde juni

Fjortis jag till höger och fina Fanny till vänster. Två år sedan :)
Jag och Sofia i vintras ♥
 
Connectade min mobil till datorn och så förde den över en massa bilder, fastän jag inte ville haha. Kunde inte låta bli att lägga upp dom här gamla, även om den med mig och Sofia inte är såå jättegammal.

Lejon

Så fina bilder man får då dom har galler i vägen. tumme upp.
 
Säger bara 'boy kolla in gadden på den där! Konstigt att man bara vill fram och mysa med dom ändå :} Lejon är så söta.

Det här längtar jag efter

Just nu längtar jag väldigt mycket tills vi har hunnit renovera klart och byggt ut köket så vi kan börja på övervåningen. Jag och pojkarna ska byta rum och då ska vi måla, tapetsera och inreda och fixa till. Jag ska få en ny och bredare säng, nya garderober och så småsaker. Det kommer bli jättekul att faktiskt kunna välja hur jag vill ha det. Just nu är det mest praktisk inredning och det är ju lönlöst att börja fixa till det här rummet då jag ändå ska byta sen.
 
Jag längtar till första september då jag och pappa flyttar från lägenheten vi bott i så länge jag kan minnas (det känns ju självklart lite vemodigt men vi flyttar ju ihop med Monis och det är alltid kul med en nystart) till en annan lägenhet. Hoppas det blir bra där :)
 
Faktiskt så längtar jag lite till skolstarten också, gymnasiet börjar jag i år. Det kommer bli spännande!
Jag längtar också efter träningssuget som har varit frånvarande den här sommaren, vilket märks för jag känner mig så fruktansvärt uppsvullen.


Tillbaka till startsidan

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela